top of page
Blaaspijpschieten (sumpitan)

Global

adventure

Na vele reizen over de wereld, heeft Vanderkruit SportsEvents Global Adventure ontwikkeld. Met dit programma nemen wij uw groep mee op een avontuurlijke wereldreis door 6 werelddelen. Zo stoppen wij in Brazilië voor een partij Indiaca, in Amerika voor Disc Golf en word je in Indonesië uitgedaagd om blaaspijp, ofwel Sumpitan, te schieten.

Het volledige Global Adventure programma bestaat uit 5 onderdelen en een 6e finale-onderdeel. Dit is een middag vullend programma en duurt maximaal 4 uur.

De onderdelen

Lacrosse

Waan je in Canada tijdens een partij Lacrosse. Deze teamsport is een unieke mengeling van basketbal, American football en (IJs)hockey. Je probeert doormiddel van de crosse, een stick met een net, met een bal in het doel van de tegenstander te schieten.

 

Disc Golf

Een afstammeling van het traditionele golf en ook ontstaan in Canada, is de actieve sport Disc Golf. Bij deze vorm van golf wordt er geen bal, maar een frisbee gebruikt. Je legt een parcours van vijf holes af en probeert de frisbee in de pole hole te krijgen. Precisie en flexibiliteit gevraagd!

 

Javelot

Op zijn Frans Javelot tir sur Cible, is een spectaculaire sport uit Picardië. Je werpt enorme pijlen met prachtige gekleurde ganzenveren op grote houten blokken. Het doel klinkt simpel, maar vormt een ware uitdaging: werp jouw javelot in de roos.

 

Indiaca

Een Braziliaans strand, twee fanatieke teams en een pluim met vrolijk gekleurde veren: het recept voor een partij Indiaca. Deze sport, die gelijkenis heeft met beach volleybal, werd eeuwen geleden al door de Indianen gespeeld. Vandaag de dag wordt Indica niet alleen op de Braziliaanse stranden gespeeld, maar is het ook een echt erkende teamsport.

 

Aussie Rules

Snelheid en behendigheid is wat je nodig hebt voor Aussie Rules. Tijdens deze populaire Australische vorm van rugby gooi je in jouw team naar elkaar over terwijl je een eindzone probeert te bereiken. Hier aanbeland, kickt een van de teamleden de bal in het doel. Good on ya!

 

Sumpitan

Sumpitan, een Indonesische combinatie van een speer en blaaspijp, werd voor het eerst op Borneo gezien. Hier werd het vroeger gebruikt als jachtwapen om klein wild uit de bomen te schieten. Tegenwoordig is het ontwikkeld tot een spannende sport waarbij je met een lange, houten blaaspijp pijlen op een doelblok schiet.

Archery

Traditioneel en uitdagend, is het Schotse handboogschieten. Waar de handboog in vroegere tijden in Schotland voornamelijk functionaliteit bood voor de jagers en verzamelaars, fungeert hij vandaag de dag als entertainment. Het doel is met een originele Westernboog van 15 meter afstand in de roos van het doelblok te schieten.

 

Eisstockschiessen

Officieel ontstaan in Oostenrijk maar populair in alle Alpen landen, is de sport eisstockschiessen. Tijdens deze sport probeer je zware houten schijven zo ver mogelijk over een ijsbaan te laten glijden. Deze precisiesport wordt bij gebrek aan ijs in de zomermaanden op asfaltstroken gespeeld en is ook dan even interessant.

 

Namibisch Touwtrekken

Deze sport is afkomstig uit Zuid-West Afrika en wordt vooral veel in Namibië gespeeld. In plaats van twee partijen bij het traditionele touwtrekken, heb je bij Namibisch touwtrekken drie deelnemers. Deze trekken alle drie tegelijkertijd aan drie touwen die met een ring aan elkaar verbonden zijn. Doel is om de Namibische vlag achter de deelnemers in handen te krijgen. Voor de teamcaptains het finaleonderdeel bij uitstek!

bottom of page