top of page

Vanderkruit Schrijft

Forza Italia, klaar voor 2020

Bijgewerkt op: 27 okt. 2021

Deze blog gaat niet over de typisch Italiaanse sporten als, het van Jeu de Boules afgeleide, Boccia of de historische paardenrace door de straten van Siena, de Palio. Niets van dit alles! Deze blog gaat over innoveren, specialiseren en selecteren. Drie begrippen die van levensbelang zijn bij het ‘’overleven’’ in de evenementenbranche.


Omdat stiltand achteruitgang is innoveert Vanderkruit er tijdens het 6e lustrum in 2020 weer vrolijk op los. Innoveren, oftewel nieuwe ideeën ontwikkelen, is onder andere zichtbaar in onze nieuwe productenlijn. Waar wij in voorgaande jaren sporten als Kinball, Discgolf en Padel hielpen aan populariteit, richten wij ons vizier in 2020 op mobiele footgolf banen en Laddergolf.


Niet toevallig twee aan golf gerelateerde activiteiten want zelf mag ik, René en eigenaar van Vanderkruit SportsEvents, graag met mijn golfclubs op de rug een baantje lopen (handicap 33). Voor Footgolf raakte ik enthousiast toen ik bij toeval terecht kwam bij Golfclub Spaarnwoude in Velsen Zuid. Hier combineerden men een par 3 baan met een direct aan de green grenzende, ingegraven footgolf baan. Op enige meters van elkaar konden de golfers en footgolfers beide putten. Grappig en praktisch tegelijkertijd, maar voor een greenkeeper op menig andere golfbaan een volslagen ondenkbare optie. ‘’Graven in de green, wie verzint het’’, hoor ik ze mompelen!


Dit bracht mij op het idee de holes niet in maar op de greens te plaatsen. De hole is hierbij geen ronding in de grond maar een kunststofhole met een doorsnede van 1.20m en een hoogte van 1.00m. Is snel plaatsbaar op iedere baan en levert geen schade op aan de greens. Kortom, een behoorlijk ei van Columbus. Dit najaar testten wij het prototype van de mobiele golfbaan uit in het Hoekstrapark bij Dekker Zoetermeer. En: de reacties waren positief.


Uiteraard maakten wij nog enige aanpassingen, maar zijn wij nu zover om ook in andere parken of op golfbanen ons paradepaardje te kunnen opstellen. Interessant voor voetballers maar ook voor niet voetballers.


Naast innoveren willen wij in 2020 ons ook verder specialiseren. De Schotse Highland Games zijn al dik 20 jaar een hit en met de nieuwe site www.schotsespelen.com denken wij onze klanten nog beter te informeren. Programma’s kunnen geboekt worden op 3 niveaus en er is zelfs een bedrijfsfitness variant ontwikkeld.


Tegelijkertijd is de Vanderkruit website onder handen genomen en klaargestoomd voor het nieuwe decennium. Deze is voorzien van een nieuw logo en een compleet nieuw design ontwikkeld door Marco Cappellesso. Een jonge, talentvolle Italiaanse ontwerper die wij ontmoetten in Valencia. Hij leverde ons de basis voor 4 nieuwe sites. Want naast www.schotsespelen.com een www.vanderkruit zullen in het eerste kwartaal van 2020 ook een Typical Dutch site en een Global Adventure site worden gelanceerd.
Tot slot heeft Vanderkruit SportsEvents de maand december gebruikt om kritisch naar ons totale aanbod te kijken. Wij kwamen tot de slotsom dat BMX’en en Trikkes niet meer in onze collectie passen. Uiteraard zijn branchegenoten van harte welkom om deze goed onderhouden producten voor een mooi prijsje over te nemen.


Door te innoveren, te specialiseren en te selecteren denken wij klaar te zijn voor het nieuwe decennium.


Met dank aan Marco, Forza Italia!

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page